Треньорът на Реал (Мадрид) Хулен Лопетеги заяви, че не се притеснява от евентуално уволнение въпреки третото поредно поражение в първенството- днес 1:2 от Леванте в първенството.

Леванте поведе с 2:0 в първите 15 минути на Сантяго Бернабеу, след като Хосе Луис Моралес и точно изпълнена дузпа от Рохер Марти осигуриха преднината им. Реал (Мадрид) след това тръгна на щурм, удари три греди и два техни гола не бяха зачетени.

Марсело най-накрая вкара едно попадение, за да сложи край на суша, продължила 482 минути. До края обаче надеждите за гол за тима на Лопетеги се превърнаха в илюзия.

"В момента при това класиране моето евентуално уволнение е последното нещо, за което мисля", заяви Лопетеги пред журналистите.

"Чувствам се по-окуражен от всякога, защото футболистите оставиха сърцето и душата си на терена. Рано или късно това ще донесе своите плодове. Съблекалнята е тъжна, но играчите са професионалисти от много високо ниво и трябва да намерят сили в себе си да преодолеят ситуацията", заяви още бившият вратар.

Уволнен дни преди началото на Световното първенство от поста национален селекционер на Испания, след като Реал обявиха договора му с тях. Сега обаче има вече пет поредни поражения във всички турнири и трудно бележи голове.

Реал приема във вторник чешкия Виктория (Пилзен) с бившия халф на Левски (София) Роман Прохазка в следващата си среща от Шампионската лига преди да пътува за Барселона за първото за сезона Ел Класико.

"Много странен мач днес, защото заслужавахме да спечелим и това не подлежи на коментар с оглед на представянето. Но футболът е игра, в която побеждава този отбор, който вкарва повече голове. Понякога е странно това, което става на терена. Атакувахме много добре, държахме напрежението пред вратата на противника, но нищо повече не се случи. Явно трябва да променим нашата динамика и да започнем да атакуваме повече по крилата", завърши Лопетеги.