Реал Мадрид на Хулен Лопетеги продължава да крета яко в Ла Лига. Кралете загубиха с 1:2 от Леванте насред “Сантяго Бернабеу” и нямат победа вече четири поредни мача. Леката утеха е, че тимът прекъсна серията си без гол, която набъбна на рекордните за историята на клуба 481 минути. 

Иначе гостите шокираха “Бернабеу” с два гола до 13-та минута, дело на Моралес и Марти от дузпа. “Кралете” изпотрошиха гредите, като удариха цели три, а два пъти голове на тима бяха отменяни заради засада, включително на Мариано Диас в 88-та минута. 

След тази загуба Реал вече е на 5-то място в класирането с едва 14 точки от 9 мача, докато Леванте се изкачи до 7-та позиция с 13. А следващата неделя Реал гостува на Барселона… 

Хулен Лопетеги започна без Тони Кроос, Карим Бензема и Гарет Бейл, а на върха на атаката бе поставен Мариано Диас. Двубоят обаче започна по шокиращ начин за “Кралете”, които изоставаха с 0:2 в резултата още до 13-та минута. 

В 7-та минута Рафаел Варан не успя да пресече едно подаване към Моралес, който излезе сам срещу Тибо Куртоа, преодоля го технично и на празната врата направи 1:0. 

Само пет минути по-късно гостите удариха за втори път. Отново Варан допусна грешка, след като игра с ръка на границата на наказателното поле. Главният рефер се “посъветва” с ВАР и даде дузпа. Марти показа хладнокръвие и реализира за 2:0. 

Реал опита да се върне бързо в мача, но в 17-та минута гол на Марко Асенсио бе отменен заради засада. При центриране от ъглов удар Серхио Рамос игра с глава, но нацели гредата, Асенсио успя да довкара, но по време на ситуацията беше в засада. 

До края на полувремето Реал нападаше с всички сили, но Марсело и Васкес пропуснаха изгодни ситуации. Удар на Мариано пък срещна гредата на Леванте за втори път в срещата. Най-сериозният пропуск бе за Лукас Васкес в 43-та минута, когато от чиста позиция не успя да уцели вратата. В заключителните секунди на първата част и Иско нямаше късмет пред гола, след като негов удар бе блокиран от защитник. 

Още на почивката Лопетеги усили мощта в атаката си, като замени Одриосола за Гарет Бейл. След час игра на терена влязоха още Карим Бензема и Дани Себайос. 

В 62-та минута опасен удар на Бейл бе спасен от Ойер, а малко след това вратарят на гостите отрази и слаб шут на Бензема. Малко след това Бейл изпълни страхотно свободен удар, но отново Ойер показа страхотни рефлекси. 

Натискът на домакините не стихваше и най-накрая гол падна в 72-та минута. Марсело бе намерен от Бензема на точката на дузпата и с мощен удар с десния крак прати топката под гредата за 1:2. Това бе първи гол на Реал Мадрид от 481 минути игра, което е негативен рекорд за историята на столичани. 

Атаките на “Кралете” не спираха, а Бензема бе особено активен. В 76-та минута французинът стреля по прекрасен начин от границата на наказателното поле, но отново нямаше късмет - трета греда след удар на футболист на Реал. 

Изглеждаше, че в 88-та минута домакините са изравнили, след като Мариано Диас вкара отблизо. Голът обаче бе отменен заради засада. В добавеното време на срещата Хосе Моралес можеше да отбележи второто си попадение в срещата, но останал сам срещу Куртоа стреля покрай гредата. 

Реал Мадрид - Леванте 1:2 

0:1Хосе Моралес 6'

0:2 Роджър Марти 13’-д 

1:2 Марсело 72'

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола (46 - Бейл), Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Модрич, Иско (60 - Бензема), Васкес, Асенсио (60 - Себайос), Диас

Леванте: Ойер, Кабако, Постиго (75 - Чема), Пиер, Жасон, Рочина (67 - Дукуре), Барди, Кампаня, Тоньо Гарсия, Моралес, Марти (79 - Боатенг)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/usMx16zDYTc" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>