В Реал Мадрид са сериозно притеснени за ситауацията около отбора и обмислят различни варианти за наследник на Юлен Лопетеги, който по всеобщо мнение ще бъде освободен, като дори победа срещу Барса в края на седмицата вероятно няма да го спаси. 

Италианецът Антонио Конте отдавна е спряган за нов треньор, като според информациите с него вече са проведени и разговори. Вестник „АС“ обаче твърди, че едно друго име също излиза на преден план. Става въпрос за бившия полузащитник на столичани Хосе Мария Гутиерес – Гути, който преди време работи в школата, а сега е помощник в Бешикташ. 

Счита се, че младият треньор набира популярност сред ръководството, тъй като очакванията са да бъде много добре приет от феновете заради дългогодишната си връзка с клуба, където познава отлично обстановката. Някои от шефовете вярват, че може да се получи ситуация, както със Зинедин Зидан, който постигна огромни успехи само в рамките на 2 години и половина. 

Вярно е, че Гути няма опит на толкова високо ниво, но и при Зизу бе същото, след като той бе водил втория отбор на Реал в рамките на година и половина. Флорентино Перес проведе среща вчера с Лопетеги веднага след резила срещу Леванте, който го е уверил, че е пределно мобилиризиран да промени ситуацията. 

В Мадрид не биха прибегнали до треньорска смяна дни преди дербито с Барса, но все пак при нова катастрофа срещу Виктория Пилзен в Шампионската лига, нещата могат да станат много драматични. Счита се обаче, че съдбата на Лопетеги е предрешена и единствено е въпрос на време той да бъде освободен.