Полузащитникът на Реал Мадрид Иско защити треньора Юлен Лопетеги и заяви, че играчите също трябва да поемат своята отговорност. 

„Ние сме тези, които трябва да вкарваме головете, а не го правим. Разочаровани сме, но и отдадени на това да променим нещата. Ще е истинска лудост, ако треньорът бъде освободен. Тогава ще трябва да изгонят всички. Заедно обаче можем  да преодолеем кризата“ заяви футболистът преди мача с Виктория Пилзен от Шампионската лига утре. 

„Трябва да продължим да работим. Знаем как можем да играем и това трябва да ни направи спокойни и уверени, че скоро всичко ще се оправи. Имаме вяра в треньора. Разбира се  нормално е да сме притеснени, тъй като не постигаме резултатите, които искаме. Липсва ни малко, за да започнем да печелим отново. Всички в тима обаче сме победители и ще го докажем“ добави той. 

„Непрекъснато ни питат за липсата на Кристиано, но истината е, че не трябва да се търси обяснени извън клуба. Няма смисъл да плачем за някой, който не е тук. Трудно е да обясним тези лоши резултати след всички успехи напоследък. Трябва просто да намерим начин да променим тенденцията и да започнем отново да побеждаваме“ каза още Иско. 

Въпреки думите в подкрепа на Лопетеги обаче, те едва ли ще помогнат много на наставника, който при провал срещу Барселона със сигурност ще бъде уволнен. Мнозина дори смятат, че и победа срещу каталунците в неделя няма да го спаси.