Реал Мадрид победи с 2:0 като гост Ейбар, но отново не убеди с представянето си. Тимът на Рафаел Бенитес имаше да се доказва пред феновете си за загубата от Барселона (0:4) и неубедителната игра в последните минути срещу Шахтьор Донецк (4:3), но в голяма част от мача тази вечер не успя.

Все пак Гарет Бейл успя да даде спокойствие на „белите“ с гол в края на първото полувреме, а Кристиано Роналдо затвърди победата с дузпа в края на мача.

Така след 13 кръга Реал Мадрид е на третото място с 27 точки, с две по-малко от Атлетико Мадрид и на 6 от лидера в класирането Барселона. Тимът на Ейбар е на 7-то място с 20 точки.

Домакините започнаха добре срещата и питаха с много дух и емоция да вкарат ранен гол. В 13-та минута обаче удар на Серхи Енрик беше спасен от Кейлор Навас. Две минути по-късно Реал създаде първата си опасност, когато Хамес Родригес изведе Кристиано Роналдо в стрелкова позиция, но португалецът би в тялото на Асиер Риесго.

Постепенно гостите от Мадрид напипаха своя ритъм и в 43-та минута успяха да поведат в резултата. Лука Модрич центрира след късо изпълнение на ъглов удар, а Гарет Бейл надскочи персоналния си пазач, за да реализира с глава – 1:0 за Реал. Това бе и първият гол на уелсеца в гостуване на Реал от януари 2015 година. В добавеното време на първата част Бейл бе близо и до втори гол, но Риесго успя да избие в ъглов удар.

Ейбар отново натисна в началото на второто полувреме и в 56-та минута Енрик бе близо до изравнително попадение. Ударът му с глава обаче бе париран от Пепе, след което топката мина встрани от гредата. Само две минути по-късно Пантич надскочи Пепе при центриране от ъглов удар, но и той не намери очертанията на вратата.

Роналдо опита изненадващ удар в 69-та минута, а две по-късно направи сериозен пропуск. Португалецът финтира защитник на домакините и излезе сам срещу Ариесго. CR7 обаче отправи нескопосан удар.

Така се стигна до 82-та минута, когато Лукас Васкес изработи дузпа за Реал, а Кристиано Роналдо с лекота успя да реализира от бялата точка – 2:0 за „Кралете“. Голът бе №234 за португалеца в Примера, с което изравни Уго Санчес на третото място във вечната ранглиста. Лидер в класацията е Лионел Меси с 289, пред Сара с 253.

Ейбар – Реал Мадрид 0:2

0:1 Гарет Бейл 43‘

0:2 Кристиано Роналдо 82‘-д

Ейбар: Риесго, Сапа, Пантич, Дос Сантос, Хунка, Гарсия, Адриан (70 –Верди), Ескаланте, Берхон (85 – Хайрович), Енрик (86 – Аруабарена), Инуи

Реал Мадрид: Навас, Данило, Начо, Пепе, Карвахал (85 – Бензема), Ковачич (79 – Касемиро), Кроос, Модрич, Хамес (65 – Васкес), Бейл, Роналдо