Треньорът на Реал Мадрид Юлен Лопетеги се очаква да бъде уволнен официално днес, твърдят столичните издания „Марка” и „АС”. На практика обаче това вече е факт. 

Очаква се президентът Флорентино Перес все пак да анализира за последно ситуацията с борда на директорите, но решението за треньорската рокада вече е взето. 

Унижението с 1:5 в дербито с Барселона и серията от 5 мача без победа, която остави Белите на 9-о място в класирането, ще означават край на престоя на Лопетеги на „Сантяго Бернабеу”. 

Според „Марка” той дори се е сбогувал с играчите си в съблекалнята още преди мача на „Камп Ноу”, както се твърди „за всеки случай”. Оказва се обаче, че е бил доста далновиден. 

Вече е ясен и неговият заместник, като това ще бъде Антонио Конте, за когото отдавна се говори, че ще го наследи, а сега италианецът получи и зелена светлина, след като преди дни прекрати официално взаимотношенията си с Челси. Твърди се, че специалистът дори ще пристигне още днес в Мадрид, като неговото назначение ще бъде потвърдено веднага след новината за раздялата с Лопетеги.