Сантяго Солари очаквано похвали футболистите на Реал Мадрид за победата им с 5:0 в Чехия срещу Виктория, която със сигурност ще донесе спокойствие след лошата поредица. 

Под ръководството на временния треньор Белите спечелиха и трите си мача без да допуснат гол в тях и според столичните медии шансовете на Солари да остане начело са се увеличили сериозно. Той обаче не мисли за това. 

„Мислите ми са насочени единствено към следващия двубой. Това е важното за мен. Във футбола е от значение само настоящето, така че най-важен е мачът, който предстои и ние вече мислим единствено за него” заяви Солари, който отчете добрата игра на своя тим в Пилзен. 

„Мачовете в Шампионската лига не завършват 5:0, ако не покажеш характер и желание. Момчетата бяха отдадени от началото до края и съм много доволен от тяхното представяне. Този отбор разполага със звезди и играчи, които могат да се борят, въпреки трудностите и да бележат голове, което много ме радва” изтъкна наставникът, като похвали вратаря Кейлор Навас, когото остави на пейката. 

„Кейлор е невероятна класа. Взех решение, което той прие и има пълното ми възхищение като човек и футболист. Той е важна част от отбора, дори и когато не играе. В отбора го обичаме и продължава да е от значение дори и когато не е на терена”.