Реал Мадрид се класира без проблеми за 1/8финалите на турнира за Купата на Краля, след като отнесе Мелила и във втория мач с 6:1, сега у дома. В първия мач столичани биха с 4:0 като гости. 

Белите очаквано нямаха никакви проблеми, въпреки че играха без доста титуляри. Още до почивката те вкараха три гола, след това добавиха още два, а пропуснаха и други добри ситуации. 

Марко Асенсио и Иско реализираха на два пъти, а по веднъж се разписаха Хави Санчес и Винисиус, който игра много добре. 

Сантяго Солари очаквано направи множество промени в състава си, като голяма част от титулярите начело със суперзвездите Бензема, Бейл, Рамос и носителя на Златната топка – Модрич, естествено не играха. Това обаче бе шанс за Иско и Асенсио да започнат, а и Мариано и Винисиус бяха титуляри. 

Домакините установиха контрол върху мача още от началото, въпреки че в 3-ата минута лошо изчистена топка от Навас даде шанс на Ясин, който не успя да стреля точно. 

Последваха атаки за Белите, но и гостите опитваха да бъдат опасни и в 15-ата минута Навас спаси удар на Мисиан, при който се получи и сериозен рикошет. Реал отговори с чиста ситуация пред Асенсио, който вместо да стреля, подаде на Иско, чийто опит бе право в ръцете на Морено. 

В 22-ата минута Винисиус също бе близо до гола, но стражът на съперника се справи по впечатляващ начин. Последва страхотен блок от Маханан, след като в ситуацията изглеждаше напълно сигурно, че Мариано ще вкара.  

Логичното обаче нямаше как да не се случи. В 33-ата минута Асенсио напрадна с топка в краката и след като отбраната на гостите го остави да играе сам, той не пропусна да вкара. 

Само две минути по-късно Винисиус се справи отлично, като проби и взаимодейства отново с Асенсио, който от десетина метра реализира втория си гол. Малко след това младокът се превърна в асистент за Хави Санчес, който направи 3:0. 

Веднага след паузата бе ред и на Иско да отбележи, като прати топката с впечатляващ удар към далечния ъгъл и направи 4:0. Последва пропуск на Винисиус, който сам срещу вратаря не успя да го преодолее, а при добавката от малък ъгъл не бе достатъчно прецизен. 

Все пак в 75-ата минута бразилецът стигна до желаното попадение. Младокът преодоля два съперници и стреля, Морено отрази, но при добавката Винисиус нямаше как да сбърка. 
 
Малко след това третоивизионния тим стигна все пак до почетен гол. Хави Санчес фаулира Ясин в наказателното поле и потърпевшият отбеляза от бялата точка. Веднага след това обаче Фран Гарсия проби отляво и намери Иско, който преодоля стража на съперника с прецизен удар за крайното 6:1. 
 
Домакините завършиха мача в намален състав, след като Мариано получи травма и се наложи да напусне, като надеждите са, че не става въпрос за нещо сериозно.  
 
Реал Мадрид – Мелила 6:1
 
1:0 Асенсио 33
2:0 Асенсио 35
3:0 Хави Санчес 39
4:0 Иско 47
5:0 Винисиус 75
5:1 Ясин 81 дузпа
6:1 Иско 83
 
Съставът на Реал Мадрид: Навас, Одриосола, Вайехо, Хави Санчес, Карвахал (46 Фран Гарсия), Валверде, Йоренте (46 Йоренте), Иско, Асенсио, Винисиус (79 Фидалго), Мариано