Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа остана скромен, въпреки че бе с основен принос за победата над Уеска с 1:0 след серия сериозни спасявания. 

„До почивката играхме добре, тъй като вкарахме ранен гол и след това контролирахме ситуацията на терена. През второто полувреме обаче, вятърът бе срещу нас и това ни затрудни много. Не направихме почти нищо и имахме трудности” заяви белгиецът. 

„На тези стадиони винаги се играе трудно, така че трябва да можеш да печелиш тези мачове, ако искаш да си шампион. Доволни сме, че запазихме суха мрежа и че спечелихме, което всъщност бе най-важното. Не бе хубаво, че не владеехме топката, така че ще работим върху това в следващите дни” добави той. 

„При последното положение наистина бе много опасно, защото те имаха свободен удар, пратиха много хора пред мен, а и имаха вятъра на своя страна, така че бе трудно. Карвахал също свърши отлична работа като покри голлинията, което също бе от значение” каза още Куртоа. 

Вратарят бе  похвален и от мадридските медии, като в сайта си вестник „Марка” отбеляза, че именно заради такива представяния той бе привлечен в Реал.