Реал Мадрид има своя нов талисман в средата на терена в лицето на Маркос Йоренте, пише вестник „Марка“. 

Младокът получи шанс за изява след контузията на Каземиро и използва предоставения от Сантяго Солари шанс по най-добрия начин. 

Изданието отчита, че в 5-те мача, в които Йоренте е бил титуляр, Реал е без загуба и е само с един допуснат гол. Дори полученото попадение срещу Мелила за Кралската купа падна, след като той напусна терена. 

При 0:3 от Ейбар Йоренте не бе в групата, но представянето му за общо 405 минути на терена определено е впечатляващо, което не може да не радва наставника предвид натоварената програма и многото мачове. 

Каземиро продължава да се възстановява от контузията си и вероятно ще пропусне и мачовете тази седмица срещу ЦСКА Москва и Райо Валекано. Очакванията са той да се завърне за световното клубно първенство след няколко дни, но при това представяне на Йоренте мястото му в състава не изглежда никак сигурно. 

Иначе за утрешното домакинство срещу ЦСКА, което е без значение, участието на Кроос и Марсело остава несигурно, като най-вероятно те ще получат още време, за да излекуват травмите си.