Реал Мадрид допусна шокираща загуба от ЦСКА Москва с 0:3 в двубой от Група G на Шампионската лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Гостите от Русия успяха да се възползват по най-добрия начин от шансовете си пред вратата на домакините, които значително ги превъзхождаха в притежанието на топката. Статистиката по брой възможности за гол обаче беше равностойна. Фьодор Чалов, Георгий Шенников и Арнор Сигурдсон бяха точни за московчани, които се оказаха тъжни победители.

Въпреки загубата Реал остана на първото място в групата и вече мисли за 1/8-финалите, заедно с отбора на Рома. Тъжният победител тази вечер ЦСКА отпада от евротурнирите, завършвайки на последното място, а Виктория Пилзен се премества в елиминационната фаза на Лига Европа, след като победи "вълците" с 2:1.

Двубоят започна добре за домакините, които поеха инициативата още от началния съдийски сигнал и стигнаха до опасност в 4-ата минута. Винисиус Жуниор направи хубав пробив отляво и пусна топка, успоредно на голлинията, но подаването не намери човек на домакините.

В 24-ата минута отново той създаде проблеми на защитата на гостите и шутира, но неточно. Секунди след това Марко Асенсио отправи техничен диагонален изстрел, а топката се чукна в напречната греда и излезе в аут.

В 29-ата минута Игор Акинфеев направи сензационно спасяване, предотвратявайки огромна опасност. Отбита топка достигна до Асенсио на границата на пеналтерията и той шутира към целта, но кълбото се спря в ръкавиците на вратаря на московчани.

В 34-ата минута Никола Влашич получи добро подаване на линията на наказателното поле и отправи силен изстрел. Топката обаче прелетя малко встрани от дясната греда на Тибо Куртоа.

В 37-ата минута гостите изненадващо поведоха в резултата. Фьодор Чалов остана непокрит от неподредената защита на домакините и насочи удара си неспасяемо във вратата - 0:1.

В 41-ата минута Марко Асенсио отправи остро центриране в опасна близост до Игор Акинфеев от пряк свободен, но топката така и не бе засечена от футболист на "белия балет".

Две минути по-късно ЦСКА нанесе втория си удар. Страхотна комбинация на московчани завърши с удар на Марио Фернандес. Куртоа успя да избие топката, но тя попадна в краката на Георгий Шенников, който хладнокръвно отбеляза. При този реултат завърши и първото полувреме.

Очаквано, през втората част Реал увеличи натиска, а Винисиус можеше да върне едно попадение в 51-ата минута. Футболистът отново създаде проблеми на защитата на ЦСКА и отправи плътен диагонален изстрел, който обаче не намери рамките на вратата.

В 55-ата минута Никола Влашич получи хитро подаване и стреля от средно разстояние. Неговият удар изглеждаше сякаш ще попадне в десния ъгъл, но Тибо Куртоа имаше друга идея и направи прекрасно спасяване.

Минута по-късно Реал предприе опасна контраатака, която завърши с подаване към Иско, който пропиля голяма възможност, шутирайки от наказателното поле малко встрани от лявата греда.

В 73-ата минута резултатът стана класически. Арнор Сигурдсон беше изведен на границата на наказателното поле от Никола Влашич и неговият снаряд в долния ляв ъгъл не даде шанс на Куртоа.

В 84-ата минута Винисиус Жуниор овладя по красив начин подаване и шутира към вратата от линията на пеналтерията, но топката беше блокирана неволно от защитник и след това изчистена.

Реал Мадрид - ЦСКА Москва 0:3

Голмайстори: Фьодор Чалов (37'), Георгий Шенников (43') Арнор Сигурдсон (73')

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Вайехо, Санчес, Марсело (74') Йоренте (Крос 58'), Валверде, Иско, Асенсио, Винисиус, Бензема (Бейл 46')
Треньор: Сантяго Солари

ЦСКА Москва: Акинфеев, Фернандес, Набабкин, Весао, Магнуссон, Шенников, Бистрович, Влашич, Обляков (Кучаев 89'), Чалов (Ернандес 84'), Сигурдсон (Нишимура 90')
Треньор: Виктор Гончаренко

Мадрид, стадион "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Артур Соареш Диаш
Жълти картони: Валверде (Реал Мадрид); Шенников (ЦСКА Москва)