Реал Мадрид доминира сериозно напоследък срещу Аякс, но въпреки това една от легендите на тима и настоящ клубен директор Емилио Бутрагеньо очаква здрава битка в 1/8финалите на Шампионската лига. 

Белите спечелиха последните 6 двубоя срещу холандците при голова разлика 20-2. Последните две срещи между тях бяха през 2012-а, като завършиха с по 4:1 за Кралския клуб, който води със 7-4 победи в общия баланс при само едно равенство. 

„Говорим за исторически отбори, които са допринесли за развитието на турнира и ще бъдат два атрактивни мача за феновете. Ние сме сигурни, че ще бъде страшно трудно и в двете срещи и трябва да сме на най-доброто си ниво, за да успеем да продължим напред“ заяви Бутрагеньо. 

„Аякс играе много добре през този сезон. Те имат млади и талантливи играчи и като цяло притежават силен колектив и стил на игра, като мислят предимно за атаката. Голямата битка ще е кой да контролира мачовете и това ще е ключово за крайната победа. Те ще са страшно мотивирани срещу нас и трябва да сме много внимателни. Важно ще бъде като гости да постигнем  добър резултат, за да имаме предимство в реванша“ добави той.