Точно преди 200 дни треньорът Зинедин Зидан неочаквано напусна Реал Мадрид и проблемите започнаха, отчита вестник „Марка“ днес. 

Веднага след поредния триумф в Шампионската лига, французинът обяви, че си тръгва след два и половина изключително успешни сезона на „Сантяго Бернабеу“. 

Подобно сътресение нямаше как да не се отрази върху тима, въпреки големите надежди възложени на Юлен Лопетеги, който си бе създал сериозна репутация  в националния отбор. 

Напускането на Зидан може би окончателно убеди и суперзвездата на тима Кристиано Роналдо да помисли за смяна и през юли той бе продаден на Ювентус, с което Белите загубиха по около 50 гола на сезон. 

Последва загуба от Атлетико за Суперкупата на Европа, а през есента дойде и сериозната криза в Примера и поредицата от 481 минути игра без отбелязан гол. 

Унижението с 1:5 от Барселона в края на октомври логично означаваше край на времето на Лопетеги, а дошлият след него Сантяго Солари успя да по-стабилизира кораба, въпреки решението да пренебрегне играчи като Иско и Марко Асенсио. 

Разликата до Барселона не е голяма, но пораженията от Ейбар и ЦСКА Москва с по 0:3 показаха, че проблемите далеч не са отминали, но все пак феновете се надяват, че завършекът на сезона ще бъде много по-добър в сравнение с неговото начало.