Лошите новини за Реал Мадрид продължават и освен негативните резултати Белите продължават да губят играчи и поради контузии. 

Сега в лазарета влиза и полузащитника Тони Кроос, който е с мускулна травма от 2-а степен в слабините, най-вероятно от двубоя с Реал Сосиедад. 

Направените медицински тестове потвърдиха контузията, заради която се очаква германецът да пропусне 2-3 седмици от кампанията. 

От клуба отказаха да потвърдят колко време точно той няма да може да играе, като обявиха, че всичко зависи от скоростта на възстановяването му. Местните медии обаче са категорични, че такава травма означава рехабилитация от 15-20 дни. 

При това положение Кроос няма да играе в двата мача срещу Леганес за Кралската купа, както и срещу Бетис и Севиля в първенството. Ако всичко е наред той трябва да бъде на линия за мача с Еспаньол на 27 януари или дори няколко дни по-рано за евентуалния 1/4финал за Копа дел Рей, ако Белите стигнат разбира се до следващия етап. 

Халфът е поредният контузен в Реал, като се присъединява към Мариан Диас, Марко Асенсио, Гарет Бейл и Диего Йоренте, които също не са на разположение на Сантяго Солари.