Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) ще се опита да привлече халфа на Тотнъм и датски национал Кристиан Ериксен още тази зима, съобщава вестник Индипендънт. Шпорите очакват около 100 милиона паунда като първа оферта, която биха разгледали, добавя още изданието.

Такъв ход е нормален с оглед на трудностите, които изпитва Белия балет в испанското първенство. В последния си домакински мач преди няколко дни играчите на временния треньор Сантяго Солари паднаха с 0:2 у дома от Реал Сосиедад и заемат 5-о място в Ла Лига с 30 точки.

Друго потенциално ново попълнение е Кшищоф Пьонтек от Дженоа, който може да премине в Реал (Мадрид) под наем, съобщава вестник АС. Човек от клуба е съобщил, че идеята е да се провери дали 23-годишният поляк може да са адаптира на високо ниво. До момента момчето има 13 гола в 19 мача за Дженоа в Серия А.

По-рано се появиха информации, че Жозе Моуриньо е готов да се върне на "Бернабеу", ако клубът му гарантира привличането именно на халф и нападател. Изглежда мадридчани са готови да изпълнят капризите на Специалния.