Бившият старши треньор на Реал (Мадрид) Юлен Лопетеги разказа за събитията през лятото на 2018-а година, когато беше уволнен от националния отбор на Испания буквално часове преди старта на Световното първенство в Русия. Лопетеги се бил съгласил през юни същата година да оглави Реал (Мадрид) след края на Мондиала и е бил подписал тригодишен договор, което стана причина за огромен скандал.

Във федерацията на Испания не са били наясно с тази особеност и когато разбраха, Лопетеги се раздели с поста на националния селекционер ден преди старта на първенството. Най-шокиращото беше тогава, че месец по-рано- през май 2018-а година, бившият вратар удължи договора си с Федерацията до 2020-а година, а няколко седмици по-късно сключил договор и с Реал (Мадрид).

"Това беше много тежък момент, който аз никога няма да забравя: петчасовият полет от Москва до Мадрид и мислите в главата ми. Нищо повече не мога да кажа от това, че такъв е животът. Това беше много тежък опит за мен, но е необходимо да се опитам да извлека опит от тази история и да намеря положителното. Не бях спал, не знаех къде се намирам. И нещата се случваха толкова бързо, с много истерия около мен. Първоначално бях в Русия с националния отбор, като се готвехме за Световното първенство, а няколко дни по-късно бях на Сантяго Бернабеу, докато първенството си продължаваше, коментира Лопетеги пред Би Би Си за първи път от личната си позиция.

Лопетеги пое работата на Сантяго Бернабеу, но през октомври миналата година Реал загуби с разгромен резултат от Барселона в 10-ия кръг (1:5 на Ноу Камп) и се свлече на 9-о място в класирането. В допълнение със слабите резултати, съдбата на Лопетеги изглеждаше предрешена и той беше уволнен. Като цяло Реал (Мадрид) изкара с Лопетеги едва 14 мача начело.

"Всичко се случи много бързо. Беше трудно да приема всичко случващо се, беше трудно да говоря. А Световното първенство беше една мечта, върху която толкова усърдно работих, коментира още Лопетеги. Искам да изкажа уважението си към Сантяго Солари и неговият екип, а на футболистите да им кажа, че ги обичам. Този кратък период в Реал (Мадрид) беше невероятно преживяване за мене и съм уверен, че футболистите дадоха всичко от себе си, казва бившият вратар.