Капитанът на  Реал Мадрид Серхио Рамос отново се оправда относно скандала, в който се забърка след мача с Аякс и заяви, че не е искал умишлено да си изкара жълт картон, а с това и наказание. 

След победата с 2:1 в Амстердам защитникът направи противоречиво изказване, което накара УЕФА да започне разследване и той рискува да получи един мач допълнителна санкция. В интервю за вестник „Марка“ Рамос пак обяви, че не е бил разбран правилно. 

„Много съм изненадан от всичко това. Исках да кажа, че е трябвало да направу умишлено нарушението, а не, че нарочно съм искал да получа жърт картон“ заяви футболистът. 

„Да, знаех, че рискувам да пропусна реванша, но нямах избор. Това бе опасна контраатака, в 88-ата минута на оспорван и важен мач. Точно затова коментирах, че нямах избор и трябваше да направя нарушението, като именно това бе причината да кажа, че във футбола трябва да се взимат и трудни решения“ добави Рамос. 

„Естествено, че съм силно изненадан от това, което се случва, тъй като ако исках да си изкарам нарочно наказание, щях да го направя още в груповата фаза в мача с Рома, тъй като тогава вече си бяхме осигурили първото място и последният двубой с ЦСКА беше без значение“ изтъкна бранителят, който се надява, че няма да има допълнителен мач наказание.