Сантяго Солари опита да бъде позитивен, въпреки неочакваната загуба от Жирона с 1:2, която остави Реал Мадрид на 9 точки от лидера Барселона. За треньора обаче, шансовете за титлата не са загубени. 

„Дали сме загубили първенството? Не мисля. Ние ще се борим в трите надпревари, в които участваме до последно. Остават много мачове. Следващият уикенд имаме нов двубой, който също ще е труден. Видя, че няма значение къде се намира съперникът в класирането. Ние обаче ще се опитаме да намалим изоставането си“ заяви Солари. 

„Какво се случи ли? Не бяхме достатъчно постоянни в играта си и пропуснахме да решим мача до почивката, когато имахме шансове. След това загубихме енергия. Опитахме да спечелим със смени, но не се получи. Освен това Жирона направи силно второ полувреме и ни вкара два гола“ добави той. 

„Може би трудният мач с Аякс оказа влияние и си платихме за положените усилия в онзи двубой. Опитахме се да бъдем търпеливи, но просто не бяхме достатъчно прецизни във важните моменти. Неприятно е, защото бяхме в добра серия, а в същото време съперниците ни спечелиха своите мачове и дръпнаха с още 3 точки пред нас“ каза още Солари.