Седмицата определено не бе добра за Серхио Рамос. Капитанът на Реал Мадрид първо се забърка в неприятности след коментара си след мача с Аякс, че нарочно си е изпросил жълт картон, за да пропусне реванша, а за капак вчера бе изгонен при загубата от Жирона с 1:2. 

Оказа се, червеният картон за бранителя е рекорден. Той е 25-и в неговата кариера и 20-и в първенството на Испания, с което той е най-често отстранявания футболист в 5-те големи първенства на Европа. 

Той подобри постижението на бившия защитник на Бордо, Ница и Марсилия Сирил Роол, който досега делеше първото място с него с по 19 изгонвания в Лига 1. 

Рамос има 3 червени картона в Шампионската лига и 2 за Купата на Краля, но най-интересното е, че никога не е бил гонен в мач на националния тим, въпреки че има 161 участия за Ла Фурия. 

Далеч зад него в клубната история остават Фернандо Йеро и Гути съответно с 12 и 10 изгонвания. Рамос ще бъде наказан само за мача с Леванте другия уикенд и ще е на линия за двете поредни дербита с Барса на 27 февруари и 2 март.