Реал Мадрид – Ейбар, мач от 31-ия кръг на Примера дивисион, стадион „Сантяго Бернабеу“, 17,00 часа

Прогноза

Реал Мадрид се завръща на „Бернабеу“ след трудния успех на терена на Райо Валекано с надежди, че двубоят с Ейбар ще прилича повече на този срещу Гранада (9:1), отколкото на сблъсъка с Пчеличките. 

Жълтият картон на Кристиано Роналдо бе отменен, така че той ще стартира за домакините и ще има много добра възможност да увеличи преднината си пред Лео Меси в битката за голмайсторката корона. 

Тони Кроос и Хамес Родригес все пак ще пропуснат мача поради наказание. Въпреки това потенциалът и класата на Реал би трябвало да донесе лесен успех срещу новака. 

Очакванията са Хесе Родригес да бъде сред титулярите и да бъде част от нападателното трио на мястото на Гарет Бейл, а със сигурност и Иско ще стартира, след като в предишния двубой остана резерва. Добрата новина е и че Пепе също е в групата, след като пропусна предишните две срещи. 

Каквато и да е селекцията на Карло Анчелоти обаче е ясно, че победата е задължителна още повече, че малко след това лидерът Барселона има трудно гостуване на намиращия се в отлична форма Севиля и това е мач, където каталунците могат да загубят точки. 

Новакът Ейбар нямаше победа в 11 поредни мача, преди в миналия кръг да надвие Малага с 1:0 и така да се отдалечи на 6 точки от опасната зона. Интересно е, че тимът е спечелил повече точки като гост, отколкото като домакин, но това едва ли ще му помогне да вземе нещо  от визитата в Мадрид. 

Реал ще се цели в убедителна победа, но може би ще има едно наум и за предстоящия сблъсък с Атлетико от Шампионската лига. Гостите ще се надяват да бъдат подценени, като и минимална загуба за тях би била приета като добър резултат. 

Групата на Реал Мадрид: 

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо
Халфове: Силва, Модрич, Иско, Ияраменди, Муньос
Нападатели: Роналдо, Бензема, Хесе, Ернандес

Наказани: Кроос, Хамес
Контузен Бейл

Групата на Ейбар: 

Вратари: Ирурета, Чуста
Защитници: Боведа, Екиса, Лило, Вила, Раул Навас, Минеро, Рафа Паес
Халфове: Анибаро, Капа, Ерасти, Нието, Дани Гарсиа, Боатенг, Хави Лара
Нападатели: Анхел Родригес, Аруабарена, Лекич, Пиовакари

Резултат: Реал Мадрид – Ейбар    3:0