Реал (Мадрид) постигна победа с 3:0 срещу Атлетик (Билбао) в среща от 33-ия кръг на испанската Ла Лига, която се игра на стадион "Сантяго Бернабеу'.

Мачът бе задължителен за спечелване от "кралете", тъй като отборът все още се бори за второто място в класирането, което е по-скоро за престиж.

След този мач разликата между тима на Зинедин Зидан и втория в таблицата Атлетико (Мадрид) е 4 точки в полза на "дюшекчиите", а до края кръговете са малко на брой.

И трите попадения в този мач бяха дело на Бензема, който вкара в 47-ата, 76-ата и 91-ата минути, и така донесе успеха на домакините.


Срещата започна с добро темпо, а домакините така и не успяха да овладеят изцяло инициативата през първите минути. Все пак обаче те стигнаха първи до интересно положение и в 13-ата минута Марсело отправи тежък удар от дистанция, който обаче прелетя над напречната греда.

Като цяло през следващите минути на терена не се случваше нищо кой знае колко фрапантно и не си личеше, че един срещу друг играят "белия балет" и доста по-слаб на хартия противник. 

До самия край на полувремето и двата тима създадоха по няколко опасни атаки, но голове така и не паднаха.

Второто полувреме обаче започна коренно различно и само минута след подновяването на играта Бензема даде аванс на "кралете". 

Той засече с глава прекрасно центриране на Асенсио и по този начин даде преднина на тима си.

През следващите минути Реал натисна още по-здраво своя противник и успя да създаде няколко добри атаки пред неговата врата, но в крайна сметка вторият гол липсваше.

Край на интригата в този мач бе даден от Бензема, който в 76-ата минута вкара второто си попадение.

Той бе точен след удар с глава, след центриране на Модрич.

В 91-ата минута Бейл се пробва да пробие през излезлия пред наказателното поле вратар на гостите, но не успя. Той обаче подаде топката към Бензема, който прехвърли стража и вкара в опразнената врата. 

Реал (Мадрид) - Атлетик (Билбао) 3:0
1:0 Бензема 47
2:0 Бензема 76
3:0 Бензема 90+1

Реал (Мадрид): Навас, Вайехо, Варан, Карвахал, Марсело, Кроос (70 - Иско), Каземиро, Модрич, Асенсио, Лукас (70 - Бейл), Бензема

Атлетик: Ерерин, Алварес, Мартинес, Леке, Берчиче, Сан Хосе, Бенат, Кордоба, Гарсия (76 - Адуриц), Муниаин, Уилямс