Реал Мадрид възнамерява да продаде нападателя Гарет Бейл в летния трансферен прозорец. Според "Radioestadio", "белия балет" разчита на солидни предложения на клубове от Висшата лига на Англия.

Китайските клубове също проявяват интерес и към 29-годишния уелсец. Трансфермаркт оценява играча на 70 милиона евро. Договорът му с Реал Мадрид ще изтече на 30 юни 2022 година.

Бейл е част от Реал Мадрид от 2013 г. насам. С тима той спечели шампионата на Испания, а също и четири пъти стана победител в Шампионската лига.

В настоящия сезон Бейл записа 40 мача за Реал Мадрид, вкара 14 гола и даде 6 асистенции.

На стадион "Сантяго Бернабеу" се надяват, че ще измъкнат висока сума за бързака, към когото има сериозен интерес от Висшата лига, ПСЖ и Байерн Мюнхен.

Баварците обаче не са склонни да подобряват новия си трансферен рекорд от 80 милиона евро, платени за Люка Ернандес. ПСЖ също не изглежда заинтересован да плаща тлъста сума за Гарет.

Така надеждите на Реал Мадрид са свързцани най-вече с Манчестър Юнайтед, който разчита на мощните си спонсори по отношение на приходите. Тотнъм е готов да си върне Бейл, но само под наем на този етап заради високата цена на футболиста.