Реал Мадрид вече няма победа като гост в 4 поредни мача, след като сега тимът отстъпи на Райо Валекано с 0:1 в двубой от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Тереса Риверо".

Футоблистите на треньора Зинедин Зидан не показаха особени достойнства на терена в атакуващ план и заслужено домакините поведеоха в резултата чрез Адри Ембарда (23'д.). През втората част случващото се на терена не се промени и резултатът остана непроменен. 

Така Реал се бетонира на третото място с актив от 65 точки, с цели 9 по-малко от градския съперник Атлетико. Райо Валекано пък взе ценни 3 точки в борбата си за оцеляване и вече има 31 пунктана предпоследното 19-о място.

Гостите поеха инициативата в началото на срещата, като в 5-ата минута Марсело създаде първтото интересно положение. Бразилецът пробва късмета си с изстрел от далечно разстояние, който обаче не затрудни вратаря на домакините Гарсия.

В 9-ата минута Посо пое центриране в наказателното поле и нанесе рязък удар в долния десен ъгъл на вратата. Обещаващият му опит беше добре париран от Тибо Куртоа.

В 21-ата минута Гарет Бейл получи страхотно подаване в наказателното поле и пропусна златна възможност. Ударът му по трева беше отправен към долния ляв ъгъл, но вратарят Гарсия демонстрира рефлекс и спаси.

В 22-ата минута Хесус Вайехо игра с ръка в наказателното поле и съдията Пабло Гонсалес Фуертес посочи бялата точка. Адри Ембарда се нагърби с отговорността и не сгреши - 1:0.

В 39-ата минута Мариано прати топката във вратата. Голът му обаче беше отменен, тъй като футболистът се намираше в положение на засада. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част случващото се на терена не се промени. В 56-ата минута Бебе се възползва от пространството пред себе си и изстреля тупалка от далечно разстояние към левия ъгъл, но Тибо Куртоа спаси.

В 69-ата минута Гарет Бейл имаше възможност да изравни от пряк свободен удар от средно разстояните. Изстрелът на уелсеца обаче не намери рамките на вратата.

В края на двубоя футболистите на Реал Мадрид се хвърлиха в нападение в търсене на поне изравнителен гол с хаотични центрирания, но те не дадоха никакъв резултат.

Райо Валекано - Реал Мадрид 1:0

Голмайстор: Адри Ембарда (23'д.)

Райо Валекано: Гарсия, Тито, Ба, Галвес, Морено, Агбо, Суарес (Медран 77'), Ембарда, Посо (85'), Бебе (Гарсия 78'), Гера
Треньор: Франсиско Хемес Мартин

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Вайехо, Марсело, Йоренте, Модрич (Иско 74'), Кроос, Себайос (Диас 61'), Бейл, Мариано (Лукас 82')
Треньор: Зинедин Зидан

Мадрид, стадион "Тереса Риверо"
Съдия: Пабло Гонсалес Фуертес
Жълти картони: Суарес, Агбо (Райо Валекано); Вайехо, Модрич, Мариано, Карвахал, Марсело (Реал Мадрид)