Икер Касияс може да се възстанови напълно след получения инфаркт, но лекарите на Порто казват, че все още е прекалено рано да се прогнозира дали вратарят ще може отново да играе футбол на професионално ниво. Касияс остава в болница, след като получи сърдечен удар по време на тренировка в Порто. След инцидента стражът беше приет по спешност в болница.

"Всичко зависи от лекарствата, които ще трябва да вземе, както и от изискванията на професията за неговото физическо състояние. Предстои да се разбере дали ще може да играе отново и дали ще желае да го направи", заяви клубният лекар Нелсон Пулга пред телевизията на Порто.

По-рано днес Касияс заяви, че "всичко е под контрол", въпреки "голямата уплаха". Пулга добави, че инфарктът е бил диагностициран съвсем скоро след приемането на вратаря в лечебното заведение. 

"Той попадна в сигурни ръце, точно като неговите, когато той е на вратата", каза още доктор Пулга. 

Агентът на вратаря Карло Кутропия заяви пред медиите в Испания, че Касияс е започнал да чувства болки в гърдите и проблеми с устата и ръцете си по време на тренировката в комплекса на Порто. 

"Това е по-важно от спечелването на световното първенство. Това е най-великата победа в неговия живот и най-важното спасяване в живота му", категоричен е Кутропия.

Икер Касияс спечели три пъти Шампионската лига с екипа на Реал Мадрид. С Испания опитният страж стана европейски и световен шампион.

Бившият испански национал премина от Реал Мадрид в Порто през 2015 година след 16 сезона с екипа на "белите". През настоящата кампания "драконите" се борят за титлата в Португалия и достигнаха до четвъртфиналите в Шампионската лига.