Зинедин Зидан потвърди и след последния мач на Реал Мадрид за сезона, че Гарет Бейл не попада в плановете му за следващата кампания. 

Така французинът още повече ще засили слуховете за раздяла с уелсеца, макар че на този етап няма много желаещи да го привлекат предвид сериозната трансферна сума и огромната му заплата. 

„Не зная дали това е последният му мач за Реал или не. Нямам представа какво ще се случи. Съжалявам, че не игра, но никой не знае какво ще стане. След като смятам, че един играч не попада в плановете ми, трябва да правя това, което е най-доброто за отбора” заяви Зидан. 

„Никой не може да промени това, което Бейл е направил за този клуб. Като треньор обаче, аз трябва да живея в настоящето. В последните седмици разчитам повече на други футболисти и дори и в този мач да имах право на 4-а смяна, пак нямаше да го пусна. Взимам тези решения в името на отбора” добави той. 

Бейл спечели 4 пъти Шампионската лига, стана шампион на Испания и триумфира с Купата на Краля през 6-те години, в които е в Реал Мадрид, но това най-вероятно бе последният му двубой за Белите.