Зинедин Зидан всячески се опитва да убеди Серхио Рамос да продължи да бъде част от Реал Мадрид, пише вестник „Марка“. 

Капитанът на Белите и символ на отбора предизвика смут, след като се появиха информации, че обмисля бъдещето си и не е сигурен, че ще продължи да носи екипа на столичани. 

Шефовете на Реал обаче, не губят надежда, че ще накарат защитника да промени мнението си, като основната роля това да се случи се пада на треньора. 

Зидан и Рамос са се срещнали още преди края на сезона и са провели откровен разговор, в който футболистът е споделил пред треньора своите колебания и съмнения за бъдещето. 

Наставникът обаче, е реагирал много спокойно, като е опитал да успокои играча и го е уверил, че случилото се през последната кампания няма да се повтори и Белите отново ще бъдат на върха, при това съвсем скоро. 

За Зидан присъствието в отбора на Рамос е от ключово значение заради неговите лидерски качества и опит и ще направи всичко по силите си, за да го убеди да остане. Предстои разговор на бранителя и с президента Флорентино Перес, като в Мадрид намеренията са по никакъв начин да не допуснат раздяла със Серхио.