Новото попълнение на Реал Мадрид Лука Йович бе официално представен като играч на Белите пред няколко хиляди фенове на „Сантяго Бернабеу”. 

Сръбският нападател бе купен за 70 милиона евро от Айнтрахт след отличен сезон в германския тим и стана 4-ият най-скъп трансфер на отбора след Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема. 

По-рано днес той премина успешно медицинските тестове и подписа договора си за 6 сезона, след което позира с екипа на отбора, на който нямаше номер и застана пред медиите заедно с президента Флорентино Перес.  

„Аз съм най-щастливият човек на света. Развълнуван съм и съм сигурен, че взех най-доброто решение. Ще работя здраво, за да печеля титли с Реал Мадрид” заяви младият нападател. 

„Йович бе искан от големи европейски клубове, но мястото му е в Реал Мадрид. Мечтата му бе да играе за нас и ето го тук. Лука, ти отбеляза 27 гола през миналия сезон, но тук ще очакват много повече от теб, така че си изправен пред най-голямото предизвикателство в кариерата си. Много сме горди с теб, защото като дете си спял с фланелката на Реал” каза президентът Флорентино Перес. 

„Номерът, с който ще играя не ме интересува. Ще е хубаво да повторя постижението си от миналия сезон, но не мисля за това. Надявам се да науча много от Бензема, който е един от най-добрите нападатели в света” добави Йович.