Когато в едно изречение се свържат Флорентино Перес и Реал Мадрид, една от първите думи, които изскачат в съзнанието на човек, е "галактико". Президентът на белите е известен с привличането на световни звезди на "Сантяго Бернабеу".

Това лято не е по-различно, като до момента клубът си е осигурил нови футболисти за 300 млн. евро. Сега Перес се доближава до предизвикателство, но с обратен знак. Той върви към възможността да направи изходящи трансфери за 1 млрд. евро по време на втория си период като президент на Реал, пише "Марка".

От повторното му заставане на поста през 2009 година Реал е продал играчи за общо 730 млн. евро. Принос за това има и резкият скок в трансферните суми в световен мащаб в последните години.

Миналото лято клубът от Мадрид се раздели със звездата си Кристиано Роналдо, който на 33 години отиде в Ювентус за 105 млн. евро. Сега се очаква да бъде поставен рекорд по продажби в рамките на един трансферен прозорец, а общата стойност на изходящите трансфери от ерата "Флорентино Перес 2" да надхвърли 1 млрд. евро.

В основата е пълната промяна в състава на Реал след завръщането на Зинедин Зидан. Според "Марка" в трансферния списък са почти цял отбор играчи, сред които Гарет Бейл, Хамес Родригес, Матео Ковачич и вратарят Кейлор Навас.

Още след идването на Зидан се заговори, че времето на Бейл на "Сантяго Бернабеу" е свършило. Неговата продажба е и най-сложна, тъй като Реал очаква най-много пари от тази сделка.

Превод на "Дневник"