Новият снайперист на Реал Мадрид Лука Йович призна, че един от най-трудните периоди в живота му го е амбицирал да постигне големи неща във футбола.

21-годишният сърбин направи истински фурор с екипа на Айнтрахт Франкфурт миналия сезон и това му донесе трансфер в редиците на 13-кратния първенец на Европа.

"Не обичам да говоря за това, но когато бях на 9-10 години моята голяма сестра беше много болна. Това беше моментът, който беляза живота ни", започна обещаващият нападател пред The Players' Tribune.

"Докторите откриха, че тя има левкемия и трябваше да остане дълго време в болницата. Майка ми заряза супермаркета, който държеше и се грижеше за сестра ми. Цяла година семейството ми живееше разделено. Аз бях с татко и дядо, пътувайки за тренировките с Цървена звезда, докато мама беше при сестра ми."

"Беше много труден период. Помня чувството, когато веднъж се връщах от мач в Белград. Татко взе чичо и братовчед ми, а аз не знаех какво се случва. След това осъзнах, че ни очаква голямо празнуване. Прибрахме се у дома и сестра ми носеше хартиена шапка, все едно имаше рожден ден. Бяха й казали, че вече е излекувана. 

"Чувството беше невероятно. Вече знаех, че е тя е добре и се почувствах страхотно, защото всички бяхме толкова уплашени дълго време. Когато сестра ми победи болестта, това ми даде огън, копнеж да успея. Исках да съм победител като нея", добави Йович.