Бившата голяма надежда на Барселона Такефуса Кубо определи новия си отбор Реал Мадрид за най-добрия в света. Японецът беше сравняван с Лионел Меси и беше считан за голяма сензация в периода 2011-2015 година, когато игра за каталунците.

Кубо изригна със 74 гола в 30 мача за отбора до 11-годишна възраст на "блаугранас" и набързо отиде при 14-годишните. На "Ноу Камп" го чакаха да стане пълнолетен, за да го използват и в мачовете за първия отбор, но ФИФА развали плановете на Барса.

Испанците бяха спипани в нарушаване на правилата при привличането на играчи до 18-годишна възраст и азиатецът се върна в родината си, където заигра за ФК Токио. Днес талантът е на 18 години и вече е национал на Япония. През новия сезон той ще играе за дублиращия отбор на "белия балет", след като стана най-младият голмайстор в Джей Лигата на 15 години и 10 месеца.

"Страстта към Реал Мадрид в Япония е голяма. Много съм горд, че ще играя за най-добрия клуб в света. Трябва да се възползвам от открилата се възможност", заяви Кубо, жегвайки всички фенове на Барса, които го чакаха с нетърпение да порасне през годините.