Кристиано Роналдо стана поредната спортна звезда, която бе удостоена с наградата „Легенда на Марка“, връчвана от престижното испанско издание. 

Отличието се връчва от 1997-а година за изключителен принос в спорта и негови носители са спортисти като Майкъл Джордън, Пеле, Алберто Томба, Йохан Кройф, Диего Марадона, Карл Люис, Михаел Шумахер, Ники Лауда, Роджър Федерер, Лео Меси, Мохамед Али, Фернандо Алонсо, Новак Джокович и Рафа Надал. 

Церемонията се състоя в театър „Кралица Виктория“ в Мадрид и на нея присъстваха и посланикът на Португалия, както и президентът на Реал Флорентино Перес, който посрещна топло Роналдо и двамата се снимаха година, след като футболистът напусна клуба в посока Ювентус. Неговият агент Жорже Мендеш, както и неговата приятелка Джорджина Родригес също присъстваха.

„Мадрид означава страшно много за мен и тази награда ще стои на много хубаво място в музея ми. За мен е чест и гордост да получа този приз, който е притежание на толкова велики спортисти, но без подкрепата на много хора той нямаше да бъде възможен“ заяви Роналдо, който бе награден от главния редактор на „Марка“ Хуан Игнасио Гаярдо. 

Най-добрият реализатор в историята на Реал с 451 гола и на Португалия с 88, Кристиано безспорно е явление в съвременния футбол и ще бъде запомнен като един от най-великите в играта. 

„Като дете никога не съм си представял, че ще спечеля Златната топка, а просто исках да играя професионално футбол. Постепенно обаче нещата се промениха и в Мадрид постигнах страшно много. Иначе най-важното отличие сигурно е спечелването на европейската титла“ добави нападателят.