Реал Мадрид постигна домакинска победа с 4:2 над сензацията в Ла Лига този сезон Гранада и остава на върха в класирането. Карим Бензема даде аванс на “Кралете” още в началото на мача, а в края на първата част Еден Азар отбеляза първото си попадение с белия екип.

В 61-та минута Лука Модрич вкара трети гол с фамозен удар от дистанция, а малко след това Алфонс Ареола подари дузпа на гостите, реализирана с лекота от Мачис. В края Реал дори потрепери, след като Домингош Дуарте (77) върна интригата в срещата, но Хамес сложи точка на спора в добавеното време. 

С този успех хората на Зинедин Зидан остават на върха в класирането с 18 точки след първите си 8 мача, на 4 пред Гранада и Атлетико Мадрид, който е с мач по-малко. Така “белите” се реваншираха за издънката срещу Клуб Брюж през седмицата. 


Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан остави на пейката Тибо Куртоа, а на вратарския пост застана Анфонс Ареола. По-важното за столичани бе, че тримата големи в атаката Гарет Бейл, Еден Азар и Карим Бензема бяха в настроение и дърпаха конците за своя отбор. 

Реал започна по мечтан начин срещата и във втората минута поведе в резултата. Бейл пусна превъзходен пас с външен фалц към Карим Бензема, който хвана в крачна вратаря на гостите и с техничен удар направи 1:0. Добрите изяви на домакините продължиха и в 11-та минута Дани Карвахал направи сериозен пропуск. Защитникът бе изведен на стрелкова позиция, но Руи Силва успя да избие. След още 5 минути и Федерико Валверде се отчете с пропуск, след като се оказа непокрит при едно центриране, но прати топката право в ръцете на Силва. 

Хората на Зидан не намаляваха оборотите и в следващите минути шанс за втори гол се откри пред Серхио Рамос, отново пред Карвахал и пред Бензема. В 34-та минута Тони Кроос бе заменен принудително от Лука Модрич. 

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато дойде и моментът на Еден Азар. Гостите сгрешиха много наивно при изнасянето на топката, Валверде изведе Азар сам срещу Силва и белгиецът много технично копна топката над стража на Гранада за 2:0. Това беше и първият гол на Азар с бялата фланелка. 

Реал бе по-добрият отбор и след почивката, а след час игра падна и трети гол. Азар проби по дясното крило, влезе към наказателното поле и върна назад към Лука Модрич. Хърватинът изстреля истинска бомба от около 25 метра и прати топката в скобата за 3:0. 

В 67-та минута Ареола сгреши много фатално при изнасянето на топката и позволи на Фернандес да му я чукне. Французинът пък го закачи и последва дузпа. От бялата точка Мачис стреля хладнокръвно и намали. Малко след това гостите имаха шанс за втори гол, но след разбъркване Рафаел Варан изчисти топката от голлинията. Гол все пак падна при последвалия ъглов удар. След последвалото центриране топката беше отклонена към задна греда, където Домингош Дуарте се пребори с пазача си и на празна врата вкара за 2:3. 

В края на мача Реал можеше да реши всичко, но първо удар на Бензема отблизо бе отразен от Силва, а малко след това французинът проби по крилото, стигна до крайната линия и върна назад към Иско, който пък стреля над гредата. Логичното все пак се случи и в заключителната част на мача Хамес Родригес сложи точка на спора след хубаво подаване на Алваро Одриосола.

 

Реал Мадрид - Гранада 4:2

1:0 Карим Бензема 2’

2:0 Еден Азар 45’

3:0 Лука Модрич 61’

3:1 Дарвин Мачис 69’-д 

3:2 Домингош Дуарте 77'

4:2 Хамес Родригес - 92'

 

Реал Мадрид: Ареола, Карвахал, Варан, Рамос, Одриосола, Каземиро, Кроос (34- Модри), Валверде, Бейл (83 - Хамес), Азар (70 - Иско), Бензема 

Гранада: Силва, Диас, Дуарте, Санчес, Нева, Монторо (6 - Гоналон), Азийс (51 - Вадило), Ерера, Пуертас, Мачис, Солдадо (64 - Фернандес)