Реал Мадрид не показа милост и победи категорично Леганес с 5:0 в двубой от 11-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Сантиаго Бернабеу".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан буквално решиха спора за две минути, след като Родриго (7') и Тони Кроос (8') се разписаха в първите минути на мача. Малко след това Серхио Рамос (24') бе точен от дузпа.

През втората част Карим Бензема (69'), който асистира за първите два гола, също бе точен от бялата точка. В края на срещата Лука Йович (90') оформи крайния резултат.

Така Реал се изкачи до второто място в класирането на първенството с актив от 21 точки, с 1 по-малко от лидера Барселона и 1 повече от третия Гранада, който утре гостува на Хетафе.

Двубоят започна по перфектен начин за домакните и те поведоха в резултата още в 7-ата минута. Марсело центрира отляво към втора греда, където бе Карим Бензема. Французинът прати топката с едно докосване към Родриго, който очакваше подаването от непосредствена близост до вратата. 

Само минута по-късно "белия балет" удвои преднината си. Бензема записа втора асистенция, след като проби отляво и подаде към включилия се в атаката Тони Кроос. Макар и от доста трудна позиция, германецът успя да отклони технично с петичка подаването и прати топката във вратата за 2:0.

В 16-ата минута Кевин Родригес напредна добре и си опита късмета с удар от средно разстояние. За късмет на Тибо Куртоа, топката се вдигна в последната секунда и мина над напречната греда.

В 22-ата минута вратарят Хуан Сориано влезе неразчетено в краката на Еден Азар и съдията Сесар Сото Градо посочи бялата точка. Серхио Рамос се нагърби с отговорността, но пропусна. След консултация с ВАР обаче Градо реши изпълението на наказателния удар да се повтори, тъй като Сориано бе пред голлинията. При втория опит Рамос не сгреши и направи резултата класически.

Логично, в следващите минути домакините намалиха темпото, контролирайки топката в средата на терена. Въпреки комфортната преднина обаче, играчите на Реал неуморно търсеха нови пролуки в защитата на гостите.

В 39-ата минута Бензема получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля незабавно. Сориано обаче внимаваше и изби. Секунди след това Кроос стреля от дъгата на наказателното поле, но неточно. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част домакините продължиха да контролират случващото се на терена. В 51-ата минута Марсело изпробва рефлекса на Сориано с мощен удар от далечно разстояние. Вратарят на Леганес обаче се справи.

В 67-ата минута Бензема нацели гредата. Французинът напредна опасно и отправи мощен изстрел по земя. Топката обаче се удари в левия страничен стълб на Сориано.

Минута по-късно футболистите на Реал отново получиха правото да изпълнят дузпа, след като Лука Модрич бе повален на земята от Кенет Омеруо. Вездесъщият тази вечер Бензема се нагърби с отговорността и не сгреши.

В 74-ата минута влезлият преди секунди като резерва Лука Йович прати топката във вратата. Голът му обаче бе отменен, тъй като нападателят се намираше в положение на засада.

В 80-ата минута Еден Азар бе прекрасно изведен зад гърба на защитата. Белгиецът пусна успоредна на голлинията топка към Родриго, който обаче се размина на сантиметри от нея.

В 82-ата минута Марсело се оказа непокрит в наказателното поле. Бразилецът получи топката и отправи мощна тупалка. За късмет на Сориано, топката бе в неговата периферия и стражът успя да избие.

В края на срещата Дани Карвахал центрира отдясно към Лука Йович. Нападателят се извиси над всички и с глава прати топката във вратата, оформяйки крайния резултат.

Реал Мадрид - Леганес 5:0

Голмайстори: Родриго (7'), Тони Кроос (8'), Серхио Рамос (24'д.), Карим Бензема (69'д.), Лука Йович (90')

Реал: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Валверде (Иско 75'), Кроос (Модрич 64'), Родриго, Азар, Бензема (Йович 72')
Треньор: Зинедин Зидан

Леганес: Сориано, Бустинса (Росалес 72'), Тарин, Омеруо, Силва, Ривера, Ауазием, Оскар (Рубиал 66'), Родригес (Ресио 57'), Брайтвайт, Ен Несири
Треньор: Луис Сембранос 

Мадрид, стадион "Сантиаго Бернабеу"
Съдия: Сесар Сото Градо
Жълти картони: Марсело (Реал); Сориано, Бустинса, Силва, Ривера, Рубиал (Леганес)