Реал Мадрид се изравни по този с Барселона на върха в класирането в Ла Лига, след като надигра с 3:1 у дома Реал Сосиедад. Двубоят ще бъде запомнен и с освиркванията на местните фенове по Гарет Бейл, който си навлече гнева им по време на паузата за националните отбори. 

Иначе гостите шокираха “Бернабеу” с гол още във втората минута на Вилиан Жозе, но след голове на Карим Бензема (37), Федерико Валверде (47) и Лука Модрич (74) стигна до трите точки. Така Реал остава на второто място в Ла Лига заради по-лошата си голова разлика от Барселона. И двата тима имат по 28 точки, но каталунците са с голова разлика 35:16, докато “Кралете” с 28:10. Реал Сосиедад пък затвърди добрите впечатления от началото на сезона и е на 5-та позиция с 23 точки. 

Двубоят започна по шокиращ начин за домакините, като още във 2-та минута Реал Сосиедад поведе след страхотна грешка на Серхио Рамос. Капитанът на Реал върна топката към Тибо Куртоа, но Вилиан Жозе дебнеше и пресече подаването. Бразилецът нямаше проблеми да реализира сам срещу Куртоа и направи 1:0, като по този начин спря серията на белгиеца от 535 минути без допуснат гол. 

Реал Сосиедад заигра със самочувствие и в 14-та минута Жозе можеше да се разпише за втори път. Оярсабал центрира от крилото, бразилецът стреля отблизо, но този път Куртоа отрази. Постепенно домакините напипаха ритъма си и Алекс Ремиро започна да показва качества. Вратарят на гостите отрази опасен удар на Ферлан Менди в 17-та минута, а малко след това и шут на Еден Азар по земята. 

Така се стигна до 36-та минута, когато Карим Бензема изравни с дежурния си гол за Реал. Лука Модрич центрира от свободен удар отдясно, защитата на гостите “заспа”, а Бензема засече отблизо топката за 1:1. Това бе 10-ти гол на Бензема в Ла Лига от началото на сезона и остава на върха при реализаторите, пред Лионел Меси (8), Жерард Морено (8) и Лорен (8). До края на първото полувреме Реал натисна, но до втори гол не се стигна. 

Това стана много рано след подновяването на играта. В 47-та минута при постепенна атака на домакините Модрич подаде към Федерико Валверде, който изстреля топовно топката от около 25 метра, тя се отби в тялото на защитник и влезе зад Алекс Ремиро за 2:1. 

Гостите обаче не се отказаха и след час игра бяха близо до изравнителния гол. Бившият играч на Реал Мартин Йодегор стреля от границата на наказателното поле, но неточно. В 67-та минута на терена се появи Гарет Бейл, който бе посрещнат с мощни освирквания. Това обаче не трогна уелсеца, който бе в основата на третия гол. Бейл проби по дясното крило и центрира към Бензема, който свали с глава към Модрич. Хърватинът пък намери топката от воле и не остави никакви шансове на Ремиро - 3:1.

В минутите до края Реал Сосиедад имаше две нови възможности за гол, но в първата от тях Янузай стреля по диагонала, а малко след и Александър Исак опита късмета си, но Куртоа отрази. 

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 3:1

0:1 Вилиан Жозе 2’

1:1 Карим Бензема 36’

2:1 Федерико Валверде 47’

3:1 Лука Модрич 74’

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Валверде (76 - Кроос), Модрич (83 - Иско), Родриго (67 - Бейл), Азар, Бензема

Реал Сосиедад: Ремиро, Монреал, Йоренте, Елустондо, Салдуа, Мерино, Йодегор,Субелдия, Оярсабал (80 - Исак), Порту (73 - Янузай), Жозе 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KHPVq83kack" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>