Голямото дерби между Барселона и Реал Мадрид остава на „Камп Ноу“, обявиха от испанската федерация, поне засега. 

Ел Класико е следващата сряда, когато обаче каталунска сепаратистка групировка планира да използва мача и да създава проблеми. 

Днес се проведе специална среща във федерацията, като се заговори, че мачът може да бъде преместен на друг стадион. След нея обаче, стана ясно, че двубоят няма да бъде преместен, тъй като не са получени никакви сигнали за очаквани проблеми със сигурността. 

В специалното изявление след нея се казва, че испанската федерация не е компетентна относно въпросите свързани с осигуряването на нормалното провеждане на двубоите и домакините са длъжни да осигурят необходимата охрана, сигурност и условия. 

Тъй като до момента от каталунската полиция не е постъпила информация, че мачът е застрашен заради очаквани сериозни нарушения на обществения ред, сблъсъкът остава насрочен за 18-и декември вечерта. Очаква се да бъда взети допълнителни мерки относно придвижването на съдиите. 

В следващите дни обаче, може да има нова промяна, след като групировката „Демократично Цунами“ вече призова подръжниците си да блокират района около стадиона часове преди мача.