Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан изрази вярата си в Лука Йович, който се очаква да води атаката на тима в сблъсъка с Валенсия от полуфиналите за Суперкупата на Испания в сряда вечерта в Саудитска Арабия. 

Карим Бензема и Гарет Бейл отпаднаха от състава на Белите за мача, а и Еден Азар още не е възстановен. Така младият нападател вероятно ще бъде титуляр в мача, въпреки че дотук играе доста малко и не е особено ефективен. 

„Със сигурност той е една много сериозна опция. Дали ще играе обаче ще стане ясно преди мача. Йович е само на 21 години и е бъдещето за нас. Все още се адаптира, но работи усърдно. За мен той е завършен играч и ще ни донесе доста голове“ заяви Зидан на пресконференцията преди сблъсъка. 

„Лишени сме от важни играчи, но отборът е достатъчно широк и съм сигурен, че ще се справим на ниво. Предстои ни важен двубой, който е по-различен от обикновено. И двата отбора на практика гостуват, но енергията в тима е позитивна и това може само да ме радва“ добави той. 

„Разполагаме с необходимото качество в отбора, за да се справим с всеки опонент и както винаги вярваме, че ще спечелим и ще се класираме за финала. За целта обаче, отново трябва да се защитаваме добре, както го правим вече доста време. В атака имаме добър потенциал“ отчете още наставникът.