Рекордьорът по титли Реал Мадрид пръсна 132 милиона евро в търсене на голямата звезда на бъдещето. Поне засега "кралете" удрят на камък в опитите си.

Бразилският талант Рейниер Жезус беше привлечен в понеделник за 30 милиона евро от Фламенго. Преди него Реал имаше големи надежди за Родриго (50 млн. евро), Винисиус (45 млн. евро), Марко Асенсио (4 млн. евро), Мартин Йодегор (3 млн. евро) и Такефуса Кубо (свободен трансфер). Средно по 22 милиона евро на футболист.

Асенсио имаше силен период, след което се контузи и ореолът му изчезна. Родриго и Винисиус така и не запълниха бездната ,оставено след напускането на Кристиано Роналдо през 2018 година.

През 2014 година мадридчани показаха мускули и успяха да прилапат Мартин Йодегор, който беше сочен едва ли не за бъдещ носител на Златната топка, искан от всички клубове в Европа. 16-годишният по онова време талант посети няколко клуба - Байерн, Дортмунд, Ливърпул, Манчестър сити, Арсенал.. Но се оказа по-скоро турист, отколкото бъдеща суперзвезда.

Марко Асенсио проби през сезон 2016/17 и наистина беше впечатляващ, вкарвайки дори на финала на Шампионската лига в Кардиф. След напускането на Зинедин Зидан през пролетта на 2018 година формата на испанеца спадна. Сега Асенсио се възстановява след тежка контузия в коляното.

Винисус беше на 18  години, когато пристигна в Мадрид. Силен интерес към него имаше от Манчестър Сити и ПСЖ. Кариоката има добър дрибъл и безспорен талант, но фланелката на Реал Мадрид му идва тежка.

Родриго е още едно крило, което не струваше чак толкова малко пари. Неговите пикове бяха хеттрикът срещу Галатасарай и дузпата срещу Атлетико Мадрид за суперкупата на Испания. И толкова.

Таке Кубо не струваше нищо на клуба и затова очакванията към него не са толкова големи. Докато беше в академията на Барса той беше сравняван с Лионел Меси. Сега тези сравнения изглеждат смехотворни. Както още преди години, но тогава поне бяха позволени.

Рейниер е поредният техничар, който трябва да оправдае очакванията. Неговото прозвище е "новият Кака". Дали ще има класата на бившия носител на Златната топка - предстои да разберем. На "Сантяго Бернабеу" обаче не се играе лесно и това чувство изпита дори самият Кака.

 

Материал на вестник "Марка"
Превод на Gol.bg