Нападателят на Реал Мадрид – Гарет Бейл, отново вбеси феновете. Това стана по време на изненадващото отпадане от Купата на Краля след загуба с 3:4 от Реал Сосиедад насред "Сантяго Бернабеу".

Според AS, уелският национал е напуснал стадиона в 82-ата минута и не е догледал елиминирането на съотборниците си. Бейл не попадна в групата на Зинедин Зидан за срещата, въпреки че не е оповестено да е получил поредна контузия.

Не за първи път 30-годишният футболист си позволява да не догледа мач на Реал до последния съдийски сигнал. През този сезон той си е тръгвал по-рано пет пъти.

Той обаче не нарушава клубната политика. Тя гласи, че играчите могат да напуснат стадиона след 80-ата минута. Поведението му обаче не се нрави на феновете, тъй като го възприемат като неуважение към Реал.

През този сезон има едва 15 мача в Ла Лига, Шампионска лига и Купата на Краля. В тях той е вкарал 3 гола и е дал 2 асистенции. Името му е свързвано със завръщане в Тотнъм или преминаване в Манчестър Юнайтед. Договорът му с "Кралете" е до лятото на 2022 г.