Легендата на колумбийския футбол Карлос Валдерама посъветва сънародника си Хамес Родригес да напусне Реал Мадрид възможно най-скоро.

28-годишният Хамес почти не получава шансове за изява на "Сантиаго Бернабеу" през този сезон, а през предишните два бе отдаден под наем в германския гранд Байерн (Мюнхен).

Колумбиецът не е сред любимците на старши треньора на "белите" Зинедин Зидан и едва ли скоро ще получи титулярно място в състава.

"Хамес е достатъчно голям, за да взима сам решения, но ако аз бях на негово място, щях да напусна клуба моментално", каза Валдерама пред колумбийското радио "Каракол".

"Той е достатъчно добър играч за всеки един отбор и аз не бих се колебал и за секунда. Той е чудесен играч и е доказал това. Мисля, че той може да бъде титуляр на всяко едно друго място, защото има качествата да играе във всеки един отбор по света", добави 58-годишният бивш полузащитник.

Валдерама не бе фен на завръщането на Хамес в Мадрид още през лятото на миналата година, когато заяви в друго интервю: "Зидан не го иска и той няма да играе за Реал, дори и да остане. Хамес трябва да напусне." През настоящия сезон Хамес Родригес има 13 мача за Реал Мадрид с 1 гол и 2 асистенции. Според медиите в Англия интерес към него има от страна на Арсенал.