Eден Азар е най-малтретираният футболист в Реал Мадрид, което сериозно притеснява хората в клуба, както и феновете. 

Белгиецът трябваше да се справя със серия контузии по време на първия си сезон на „Сантяго Бернабеу“ и пропусна много мачове, а противниците определено играят максимално твърдо срещу него и той често се оказва на земята, като след мач глезените му обикновено са с натъртвания и синини. 

Вестник „Марка“ изчисли, че Азар е фаулиран на всеки 23 минути, което прави по 4 на двубой. За 1008 минути в 14 срещи от първенството, срещу него са направени общо 44 нарушения, като малко от тях могат да минат за леки. 

За сравнение срещу Карим Бензема е бил фаулиран едва 12 пъти за 2651 минути, а срещу Винисиус, който е предразположен към получаване на нарушения, има едва 23 за 1127 минути. 

Дори суперзвездата на Барселона Лео Меси не е толкова тероризиран, колкото Азар, след като срещу аржентинеца са извършени 57 нарушения за 2340 минути футбол в Ла Лига или по едно на 47 минути. 

В Реал няма какво да направят освен да се надяват, че когато навлезе в оптимална форма Азар ще бъде по-трядно плячка за грубияните от противниковите отбори и че сериозните му травми са останали в миналото.