Реал Мадрид - Атлетико Мадрид, финал за Суперкупата на Испания, стадион: "Крал Абдула Спортс Сити", начало: 20:00 часа българско време.

Вероятен състав на Реал: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Валверде, Кроос, Иско, Модрич, Йович

Вероятен състав на Атлетико: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Лоди, Саул, Томас, Ерера, Кореа, Феликс, Мората

Прогноза на Gol.bg:

Атлетико имаше колебания в началото на сезона с едва една победа в осем поредни двубоя, но влиза в предстоящия финал с най-силната си серия от началото на кампанията. "Дюшекиите" са с пет поредни победи, в които имат отбелязани поне по два гола.

Тимът направи огромно зрелище с Барселона и след като каталунците ги обърнаха през второто полувреме, самите футболистите на треньора Диего Симеоне стигнаха до обрат за няколко минути в края на мача, с което показаха характер и победиха с 3:2.

Реал пък се намира в отлична форма, а пораженията във всички турнири през сезона са само две. Атаката на "белия балет" показа слабости в края на 2019 година, но в двете срещи за новото десетилетие тимът отбеляза по точно три гола.

Зинедин Зидан има 100% рекорд, когато става въпрос за мачове на финали, тъй като той печели трофея при всяка изява в решаваща битка за трофей, направена от неговия тим.

Сблъсъкът в лигата между двата мадридски гиганти по-рано този сезон завърши при нулево реми. Три от последните пет мача са имали над 2,5 гола, а същите три са свидетели и на голове в двете врати. 

Имайки предвид, че предстоящата двубой е финал, Реал Мадрид вече празнува два пъти при срещата си с Атлети в турнирен сблъсък когато спечели Шампионската лига. И в двата случая срещите завършиха наравно след редовните 90 минути.

Прогноза: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:1