Рома - Милан, мач от 36-ия кръг на Серия "А", "Стадио Олимпико", Рим, 21:45 часа българско време

Прогноза на Gol.bg:

Милан се нуждае само от една-единствена точка на "Стадио Олимпико" тази вечер, за да си осигури и на теория, и на практика 18-ото Скудето във витрината на клуба.

"Росонерите" обаче имат само една победа срещу Рома в последните пет сезона, когато "вълците" записаха пет успеха и три равенства.

"Червено-черните" не са отбелязвали гол и в последните си два сблъсъка със столичани. Три от последните четири срещи между двата тима на "Стадио Олимпико" обаче завършиха наравно.

Милан все пак няма загуба в последните си четири гостувания в Рим, където тимът записа две равенства с Рома, една победа и едно равенство с Лацио.

Тимът на Масимилиано Алегри успя да запази вратата си "суха" в 18 от 35-те си мача в Серия "А" до момента - рекорд сред най-добрите отбори в топпървенствата на Европа до момента.

Франческо Тоти пък достигна 206 гола в Калчото след двете си попадения срещу Бари в неделя и измести Роберто Баджо от петото място за най-резултатен футболист в историята на италианския футбол.

Рома спечели само две от последните си седем домакински мача, докато Милан събра 12 от общо 15 възможни точки като гост.

"Росонерите" са единственият отбор в Серия "А", който има трима футболисти с над 10 гола през този сезон - 14 попадения за Ибрахимович и Пато и 12 в сметката на Робиньо.

Вероятни състави:

Рома: Дони, Касети, Н. Бурдисо, Жуан, Рийзе, Писаро, Бриги, Тадей, Симплисио, Вучинич, Тоти

Резерви: Лобонц, Лория, Кастелини, Рози, Грего, Менес, Бориело

Контузени: Мексес, Жулио Серджо

Наказани: Де Роси, Перота

Милан: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Дзамброта, Гатузо, Ван Бомел, Зеедорф, Боатенг, Робиньо, Ибрахимович

Резерви: Амелия, Антонини, Йепес, Пирло, Фламини, Касано, Пато

Контузен: Янкуловски

Наказани: няма

Прогноза: Рома - Милан 2:2