Рома отнесе с 3:0 СПАЛ Ферара като гост и остава основен фаворит за 3-ото място в италианското първенство, докато домакините остават в близост до зоната на изпадащите четири мача преди края на кампанията.

Римските вълци, които гостуват на Ливърпул на полуфинал в Шампионската лига във вторник, излязоха напред в резултата с автогол на Франческо Викари. След почивката Раджа Наинголан се разписа за 2:0, а крайното 3:0 оформи Патрик Шик след час игра, което беше първо негово попадение в елита.

С този успех Рома има 67 точки, с 3 над Лацио, като двата римски отбора се борят за 3-ата позиция. Новаците от СПАЛ 2013 са една точка над последните три състава, които изпадат в серия Б.

Старши треньорът на Рома Еузебио ди Франческо даде почивка на някои от основните си футболисти именно с мисъл за европейското предизвикателство, а на трибуните бяха Алесандро Флоренци, Един Джеко и Дженгиз Юндер.

Първото попадение дойде след пробив на Лоренцо Пелегрини след половин час игра. Той центрира и Викари си вкара автогол, опитвайки се да предпази топката от удар на Кевин Строотман. 6 минути след началото на второто полувреме Раджа Наинголан се разписа за 0:2, след като топката не беше изчистена както трябва.

Свободен удар на Пелегрини беше отбит и удар на Наинголан от ъгъла на наказателното поле се спря в мрежата. Крайното 3:0 отново стана след подаване на Пелегрини, който качи топката на главата на Шик.