Новото попълнение на Рома Джъстин Клуйверт разкри, че ще научи много на „Олимпико“ и добави, че италианската Серия А не е по-слабо първенство от останалите големи. Синът на холандската легенда Патрик Клуйверт премина при „вълците“ от Аякс и днес бе официално представен пред медиите.

„Аз съм бърз и мога да играе много добре в ситуации един на един. Гледам винаги към гола. Но въпреки това трябва да подобря всичко в моята игра. Много млад съм и особено в дефанзивен план трябва да поработя повече.

Искам да покажа цената си и да се представям така, както в Холандия. Млад съм, има още много да уча и нямам търпение да започна. Можем да направим много важни неща.

Това е стъпка напред в кариерата ми. Идвам в амбициозен клуб, който иска да се развива. Не знам какво ще е бъдещето ми. Може би ще остана завинаги тук, може и да сменя клуба. Но това е прекрасно предизвикателство за мен, не само във футболно отношение, но и в лично. Нямам търпение да започне сезона“, каза Клуйверт.

Младият холандец призна, че е бил посъветван от баща си Патрик Клуйверт, който преди време игра в Милан. „Разбира се, че говорих с него. Той игра в Серия А една година и познава първенството много добре. Но ние не говорехме само за Серия А, но и за това, че тук ще получа възможността да се развия. Искам да последвам неговите съвети и стъпки.

Серия А не е по-слабо първенство от останалите. Тук нивото е много високо. Има страхотни отбори, прекрасни играчи, а и сега всички ще ни гледат заради трансфера на Роналдо в Ювентус“, каза още Джъстин Клуйверт.