Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че тимът му, както и Серия А като цяло са на по-добро ниво, отколкото през миналия сезон. Утре “вълците” гостуват на Торино в първия си мач за сезона, а Ди Франческо сподели, че Робин Олсон ще започне като титуляр на вратата, докато Хавиер Пасторе и Брайън Кристанте също имат своите шансове да започнат от първата минута. 

“Много неща се промениха в изминалите 12 месеца, но най-вече нашето самочувствие и увереност. Така че искам да започнем силно в един много тежък мач с Торино. Щастлив съм, че направих този избор и имах възможността да привлека толкова много нови играчи. 

Хавиер Пасторе и Брайън Кристанте имат добър шанс да започнат като титуляри. Диего Пероти има проблем в глезена, така че няма да може да играе. Нзонзи имаше само една тренировка с нас, така че ще му трябва още малко време”, заяви Ди Франческо. 

Алисон Бекер бе продаден на Ливърпул и на негово място бе привлечен шведският национал Робин Олсен, който няма опит в Серия А. “Направихме избора си, в зависимост от ситуацията. Не е лесно да бъде заменен Алисон, който е може би най-добрият вратар в света. Но Робин показа качествата си на Световното първенство и е готов да започне титуляр утре. 

Много клубове под нас в класирането направиха добри трансфери, а и като цяло Серия А подобри класата си. Ще видим какво ще стане, но аз си мисля, че Рома също се подобри. Някои важни играчи напуснаха, но други пристигнаха и като цяло съм доволен. Все пак ще ни трябва още време, за да може всички нови да свикнат в клуба”, добави треньорът на Рома.