Рома - Порто, мач от осминафиналите на Шампионската лига, стадион “Олимпико”, 22:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Времената в Рома са доста интересни, а добрата новина за феновете на тима е, че след унищожителната загуба с 1:7 от Фиорентина за Купата на Италия “вълците” направиха серия от 6 поредни мача без загуба. 

Треньорът на столичани Еузебио Ди Франческо няма да разчита на Патрик Шик за мача довечера, докато Ченгиз Юндер, Диего Пероти и Робин Олсен са под въпрос. 

“Този мач е прекрасна възможност за нас да покажем, че сме добър отбор. Трябва да бъдем много внимателни в защита, защото ще е изключително важно да не допуснем гол. Седждио Консейсао върши прекрасна работа в Порто. Този отбор има идентичност. Въпреки контузиите им, те са компактен отбор и много добре организиран. 

Тези два мача ще бъдат прекрасна възможност за нашия отбор да си върне за отстраняването от Порто в плейофите на турнира през 2016 година. Така че мотивацията ще бъде на ниво и очакваме с интерес мача”, заяви Ди Франческо. 

В същото време наставникът на португалците няма да може да разчита на Муса Марега, който е контузен и на наказания Хесус Корона. Трябва да внимават Едер Милитао, Отавио и Пепе, тъй като при картон ще пропуснат реванша в Порто. 

“Предстоят ни 180 минути. Трябва да бъдем подготвени и да бъдем умни. Трябва да дадем най-доброто от себе си. Нашата цел е да продължим на четвъртфиналите. Очевидно е, че този стадион ми носи много щастливи спомени, все пак съм спечелил много трофеи тук като играч на Лацио. Винаги е емоционално за мен да се върна в Рим, но сега съм концентриран върху срещата”, каза Консейсао. 

Резултат: 2:1