Порто - Рома, мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига, стадион “Ещадио до Драгао”, 22:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Рома гостува на Порто в желанието си да продължи на четвъртфиналите на Шампионската лига и с крехък аванс от първия мач. “Вълците” спечелиха с 2:1 на “Олимпико”, но допуснаха късен гол, който ще ги държи под напрежение. 

Тимът влиза в битката след много тежко поражение от 0:3 от Лацио в римското дерби и треньорът на тима Еузебио Ди Франческо ще има тежката задача да вдигне отбора си. 

Италианците са в Португалия без контузените Ченгиз Юндер и Хавиер Пасторе, а добрата новина за Ди Франческо е, че всички останали са на негово разположение. 

“Искаме да се класираме в следващата фаза и трябва да се възползваме от преднината си от първия мач. Трябва да бъдем много концентрирани, да не оставяме пространства в защита и да се опитаме да отбележим. Всеки играч в тима е готов за този мач, така че ще се опитаме да изберем най-добрите. Ще реша в последния момент кой ще играе. Ще ги погледна в очите и ще видя кой е най-подготвен”, каза Ди Франческо. 

За Порто в игра се завръща Едер Милитао, който ще бъде заедно с Пепе, Фелипе и Алекс Телеш в защитата. Очаква се Франсиско Соарес да партнира на Муса Марега на върха на атаката. 

“Искаме да спечелим, но няма да бързаме. Трябва да бъдем внимателни и в защита. Рома има третата най-добра атака в Серия А, така че трябва да внимаваме. Аз мисля, че сме готови да изиграем един добър мач. Важно е да играем като отбор и да се възползваме от шансовете си”, каза наставникът на Порто Серджо Консейсао. 

Резултат: 1:2