Вицепрезидентът на Рома Мауро Балдисони изрази разочарованието си от критиките, които отправи бившата звезда Франческо Тоти по време на пресконференцията, с която обяви края на мениджърската роля в клуба.

Балдисони заяви днес в интервю за италианската телевизия Скай, че неспособността да се запази човека, който олицетворява историята на клуба Рома, е загуба за всички. Той добави, че самият Тоти е получил от ръководството предложение през февруари да стане спортен директор, но отговор от звездата така и не е дошъл.

42-годишният Тоти прекрати кариерата си през 2017-а година след 25 години в родния си клуб, за който станаха олицетворение един на друг. В понеделник той даде пресконференция, на която обяви, че не се чувства с достатъчно участие в клубните дела. Тоти добави, че никога не би се лишил от имена като него самия и като Даниеле де Роси, ако е на ръководна позиция. Де Роси си тръгва от отбора, след като договорът му изтича и той не е получил предложение за подновяване.

"Не е вярно, че американските собственици са се опитали да "дероманизират" клуба", заяви Балдисони. "За осемте години, в които Рома се управлява от Палота самият Тоти е получил два договора като играч и един като мениджър."

Коментирайки намерението на звездата да се върне в клуба с нови собственици, Балдисони уточни думите на актуалния собственик. "Джеймс Палота неведнъж е казвал, че Рома не се продава и това трябва да е ясно на борсата, когато се коментира".

Според медийните публикации, акциите на Рома са паднали след думите на Тоти, но са затворени в понеделник с увеличение от 1,59%.