Ръководството на Рома е отправило официално запитване към Манчестър Юнайтед за възможността да вземе нападателя Алексис Санчес под наем до края на сезона.

30-годишният Санчес е с най-висока заплата в клуба, но въпреки това е малко вероятно мениджърът Оле Гунар Солскяер да разчита на него постоянно, което е и причина такава сделка да не изглежда невъзможна, пише "Дейли Телеграф".

Санчес премина преди година и половина в Манчестър Юнайтед в бартерна сделка с Арсенал, но представянето му до момента е крайно разочароващо.

Чилиецът е и назад с подготовката, след като се присъедини към съотборниците си едва преди седмица заради удължена ваканция след участието му на Копа Америка.

Дори и Рома да се разбере с Юнайтед за евентуалното му привличане, "червените дяволи" ще трябва да плащат по-голяма част от седмичната му заплата, която е около 500 000 лири.

Освен със Санчес, Манчестър Юнайтед може да се раздели и с бранителите Маркос Рохо и Матео Дармиан преди затварянето на трансферния прозорец в Европа на 2 септември.