Интер и Рома завършиха 0:0 в най-интересния мач от 15-тия кръг на италианската Серия А. Двата отбора изиграха много здрав мач на “Сан Сиро”, тактическото надлъгване бе страхотно, заради което положенията пред двете врати бяха оскъдни. И все пак домакините могат да съжаляват повече, тъй като в края на първото полувреме Джанлука Манчини като по чудо не бе изгонен, а през втората част “нерадзурите” искаха и дузпа за игра с ръка на защитника в наказателното си поле. В края пък грандиозен пропуск направи звездата на домакините Лаутаро Мартинес, заради което Интер прекъсна серията си от 5 поредни победи в Серия А. 

Със спечелената точка Интер остава на върха в класирането с 38, но може да бъде изместен от Ювентус (36), който утре гостува на Лацио. Рома се изкачи с позиция до 4-та с актив от 29 точки. С една по-назад е Каляри, а Аталанта е с 25. 

Наставникът на домакините Антонио Конте бе длъжен да направи някои промени в състава си, заради които Борха Валеро започна като титуляр за първи път през сезона. Треньорът на Рома Пауло Фонсека пък бе принуден да пусне като “фалшива деветка” Николо Дзаниоло заради болния от грип Един Джеко, който се появи като резерва в средата на второто полувреме. 

Домакините имаха възможност да поведат още в 7-та минута, когато Ромелу Лукаку изскочи на стрелкова позиция, но Антонио Миранте спаси. Гостите отговориха с удар на Дзаниоло, но и стражът на домакините Самир Ханданович показа класа. 

До края на първата част “нерадзурите” натиснах, а най-критичната ситуация пред вратата на “вълците” бе в заключителните секунди. Джанлука Манчини фаулира Лаутаро Мартинес на границата на наказателното поле. Реферът Джанпаоло Калварезе обаче имаше друга трактовка на нещата и свири фаул в атака за игра с ръка на аржентинеца. 

Началото на второто полувреме започна със страхотен пропуск на Матиас Весино. Халфът получи едно подаване в наказателното поле, стреля от трудна позиция по диагонала, но Миранте отрази с котешки рефлекс. 

Последваха равностойни минути, в които гостите предимно се бранеха и не допуснаха празни пространства в своята половина. В една от малкото атаки на Интер обаче играчите на Конте поискаха дузпа. Лаутаро се пребори с Манчини в наказателното поле на противника, след което стреля. Защитникът все успя да блокира топката, но след това тя се отклони в лакътя му. Реферът обаче не реагира.

Надлъгването продължи и следващата по-интересна ситуация бе чак в 83-та минута. Лукаку засече с глава центриране отляво, но прати топката далеч покрай вратата. Малко след това последва вече сериозен пропуск пред вратата на Рома. Весино центрира от дясното крило, а Лаутаро се размина с топката на метри от вратата. 

Интер - Рома 0:0 

Интер: Ханданович, Де Фрай, Годин, Шкриняр, Кандрева (45 - Ласаро), Весино, Бираги (88 - Д’Амброзио), Валеро (72 - Асамоа), Брозович, Мартинес, Лукаку 

Рома: Миранте, Коларов, Манчини, Смолинг, Сантон (16 - Спинацола), Верету, Диавара, Пелегрини, Мхитарян (89 - Флоренци), Пероти (67 - Джеко), Дзаниоло